
Вівсянка із джемом
Ранкова вівсянка – це справжнісінький заряд енергії та корисних властивостей на цілий день! Залита молоком, або водою, з цукром, корицею або апельсиновою цедрою, і все це залите смачним варенням. Звучить смачно?
Інгредієнти:
- 1 склянка (приблизно 100 г) вівсяних пластівців
- 2 склянки (приблизно 500 мл) молока або води
- Приправи за смаком: цукор, кориця, ванільний екстракт або цедра апельсина (за бажанням)
- 2-3 столові ложки варення (малина, ожина, полуниця, смородина або троянда)
- Цукрова пудра (для посипки)
Спосіб приготування:
- У каструлю залити молоко або воду і довести до кипіння. Скрутіть вогонь до середнього.
- Додайте вівсяні пластівці в кипляче молоко. Постійно помішуйте, щоб уникнути утворення грудочок.
- Додайте щіпку солі та інші приправи за вашим смаком, наприклад, цукор, корицю, ванільний екстракт або цедру апельсина.
- Готуйте вівсянку на середньому вогні протягом 5-7 хвилин або доки вона не стане густою і м’якою, періодично помішуючи.
- Подаємо гарячу вівсянку у красивій тарілці.
- Додаємо 2-3 столові ложки варення (на ваш вибір: малина, ожина, полуниця, смородина або троянда) на верх вівсянки для прикраси та додаткового смаку.
- За бажанням можна посипати вівсянку цукровою пудрою для додаткової солодкавості.
Насолоджуємося смачним та здоровим сніданком або перекусом!