Рогалики з варенням – це незабутні смаколики, які перенесуть вас у дитинство, коли смак гарячих, ароматних пиріжків з бабусиної печі заповнював усю хату. Але ці рогалики – не тільки святкова насолода, вони також ідеально підходять для сонячних пікніків і зустрічей з друзями.
Інгредієнти:
- Молоко – 350 мл
- Вершкове масло – 110 г
- Борошно 550 г
- Сухі інстантні дріжджі – 3 ч. ложки
- Цукор – 6-7 ст. ложок
- Яйце – 1 шт. + 1 жовток
- Сіль – щіпка
- Будь-яке із наших варень
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Каструльку з молоком ставимо на плиту, додаємо вершкове масло, розігріваємо і чекаємо поки масло розтане. Знімаємо з вогню та залишаємо охолонути до теплого стану.
- В окремій мисці зігріваємо 5 столових ложок молока до кімнатної температури, додаємо чайну ложку цукру і розчиняємо дріжджі в цій суміші.
- Борошно просіємо в глибоку миску, зробимо в центрі “колодязь” і виллємо в нього тепле молоко з маслом, молоко з дріжджами, яйце, додаємо цукор та щіпку солі.
- Перемішуємо з допомогою виделки, а потім продовжуємо вимішувати руками до того часу, поки тісто стане пружним.
- Накриємо тісто вологим рушником та залишимо в теплому місці на 40 хвилин для підйому.
- Розділимо тісто на 3 рівних частини і розкатаймо кожну з них в тонкий пласт.
- З кожного пласта зробимо 8 рівних трикутників, на широкий край кожного з них покладемо по чайній ложці варення.
- Звернемо трикутники у рогалики і викладаємо на деко.
- Змащуємо кожен рогалик жовтком і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
- Посипаємо готові рогалики цукровою пудрою перед подачею.
Смачного! |