Рогалики з варенням

Рогалики з варенням – це незабутні смаколики, які перенесуть вас у дитинство, коли смак гарячих, ароматних пиріжків з бабусиної печі заповнював усю хату. Але ці рогалики – не тільки святкова насолода, вони також ідеально підходять для сонячних пікніків і зустрічей з друзями. 

Інгредієнти:

  • Молоко – 350 мл
  • Вершкове масло – 110 г
  • Борошно 550 г
  • Сухі інстантні дріжджі – 3 ч. ложки
  • Цукор – 6-7 ст. ложок
  • Яйце – 1 шт. + 1 жовток
  • Сіль – щіпка
  • Будь-яке із наших варень
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  • Каструльку з молоком ставимо на плиту, додаємо вершкове масло, розігріваємо і чекаємо  поки масло розтане. Знімаємо з вогню та залишаємо охолонути до теплого стану.
  • В окремій мисці зігріваємо 5 столових ложок молока до кімнатної температури, додаємо чайну ложку цукру і розчиняємо дріжджі в цій суміші.
  • Борошно просіємо в глибоку миску, зробимо в центрі “колодязь” і виллємо в нього тепле молоко з маслом, молоко з дріжджами, яйце, додаємо цукор та щіпку солі.
  • Перемішуємо з допомогою виделки, а потім продовжуємо вимішувати руками до того часу, поки тісто стане пружним.
  • Накриємо тісто вологим рушником та залишимо в теплому місці на 40 хвилин для підйому.
  • Розділимо тісто на 3 рівних частини і розкатаймо кожну з них в тонкий пласт.
  • З кожного пласта зробимо 8 рівних трикутників, на широкий край кожного з них покладемо по чайній ложці варення.
  • Звернемо трикутники у рогалики і викладаємо на деко.
  • Змащуємо кожен рогалик жовтком і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
  • Посипаємо готові рогалики цукровою пудрою перед подачею.

Смачного!

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart