
Пампушки з ружею
Пампушки з ружею – це смаколики, які викликають чарівні спогади дитинства, коли бабусі готували найніжніші та найпишніші різдвяні ласощі. Зараз ці солодкі булочки набули такої популярності, що їх часто беруть із собою, навіть, на літні пікніки, тому рецепт актуальний у будь-яку пору!
Інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна
- 1 склянка теплої води
- 25 г свіжих дріжджів
- 2 столові ложки цукру
- Щіпка солі
- 2 столові ложки олії
- Роза перетерта з цукром для начинки
- Цукрова пудра для посипки
Спосіб приготування:
- Розітріть свіжі дріжджі з цукром та розведіть половиною склянки теплої води. Додайте одну склянку борошна і добре перемішайте. Залиште на 10 хвилин у теплому місці.
- Потім додайте залишок води і ще одну склянку борошна, знову перемішайте та залиште ще на 10 хвилин у теплому місці.
- Додайте пів склянки борошна, солі та олії, і замішайте м’яке, негусте тісто. Воно має бути липким, але не додавайте зайвої кількості борошна, оскільки саме таким тісто гарантує пишність і м’якість пампушок.
- Змочіть руки олією і відокреміть невеликі шматочки тіста. У середину кожного шматочка кладіть по чайній ложечці начинки з рози перетертої з цукром, потім заліпляйте кульки розміром з м’ячик для пінг-понгу.
- Розігрійте достатньо олії у сотейнику. Поставте пампушки на смаження з одного боку, а потім переверніть виделкою, щоб вони рівномірно зарум’янилися.
- Як тільки пампушки стануть золотистими з усіх боків, виловіть їх шумівкою на блюдо, застелене серветками, щоб вбрати зайвий жир.
- Покладіть пампушки на інше блюдо і посипте їх цукровою пудрою через ситечко.
Ось і все! Ваші пампушки готові для смакування. Насолоджуйтеся ніжними і ароматними пампушками з ружею разом з вашими близькими.